суботу, 19 березня 2016 р.

Районний етап Фестивалю ДЮП

Дружини юних пожежних-рятівників провели свій Фестиваль…
        
Безпека життєдіяльності – це головне завдання у житті кожного, це навички свідомого ставлення до збереження здоров’я і життя. Навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, формування у дітей поваги до професії пожежника-рятувальника, навичок, вмінь діяти індивідуально та колективно в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій… Саме з такою метою проведено районний етап всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних при організаторській і фінансовій підтримці начальника відділу освіти Віти Василівни Отроди та начальника 5-ДПРП ГУ ДСНС України у Запорізькій області, капітана служби ЦЗ Синиці Романа Олександровича, який і привітав усіх учасників з відкриттям фестивалю. Програма фестивалю складалася з таких конкурсів: «Візитка», «Домашнє завдання», «Безпечна прогулянка», «Плакат соціальної реклами».  Школярі у своїх виступах демонстрували актуальні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки населення, агітаційне навантаження щодо необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності.
       У конкурсі «Візитка» перемогу здобула команда юних  вогнеборців Чернігівської СШ «Надія», виступ яких відповідав жанру, розкриттю теми, виконавській майстерності та оригінальності сценарію. Конкурс «Безпечна прогулянка» складалася із чотирьох етапів: «Гриби», «Рятувальна мотузка», «Рятування потопаючого» та «Медичний». Дуже цікавий конкурс, у якому школярі правильно визначали різні види грибів  (вказували їстівні вони чи отруйні), зав’язували спеціальні рятівні вузли, рятували умовних потопаючих, вирішували теоретичні питання з надання першої долікарської медичної допомоги постраждалим, проведено успішно. Так відзначила суддівська колегія у складі: Ценов Е.О., Кужель Р.В., Школяренко С.А., Опара Д.О., Нагарнюк О.І. та Лотарьова Т.П. Чудову підготовку, проявлені вміння і навички на безпечній прогулянці показали юні ДЮПівці Новоказанкуватського НВК, які були близькі до перемоги, та випередили їх на декілька секунд досвідчені юні пожежні з Владівської школи.  
       Найдивовижнішим став конкурс «Домашнє завдання», у змісті якого було  розкриття творчих здібностей, організації змістовного дозвілля школярів, виховання у них культурних та естетичних смаків, виховання громадянських і патріотичних почуттів. Саме такі якості продемонстрували учасники фестивалю з Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені А.М. Темника і, відповідно стали переможцями у «Домашці».
       Конкурсний «Плакат соціальної реклами» юні знавці правил безпеки малювали вдома. Члени журі у складі методистів РМК Абрамової Л.О, Галько І.В., Момот Г.С., наполегливо підійшли до оцінювання дитячих робіт, визначали відповідність темі і жанру плаката, художній майстерності, оригінальності задуму і творчому підходу до вирішення завдання, з метою пропаганди безпечної життєдіяльності та руху юних пожежників-рятувальників. Агітаційні плакати були цікаві, змістовні та перемога дісталася дружині з Просторівської школи.
       По закінченні конкурсної програми та під час проведення підсумків фестивалю, щоб діти не нудьгували, був проведений невеличкий концерт силами учнів Чернігівської СШ «Надія» та Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. А ведучим фестивалю був елегантний Саша Ліфер, учень Чернігівської школи ім. А.М. Темника.
          Переможці та призери Фестивалю визначалися журі за загальною кількістю набраних дружинами балів окремо у двох групах (І група – загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступенів; ІІ група –  загальноосвітні навчальні заклади І-ІІ ступенів).
Закінчився районний фестиваль  з такими результатами:

Назва навчального закладу
Зайнятезагальне місце за 4 конкурси
1
Довгинський НВК
1
2
Богданівська ЗОШ
І-ІІІ ступенів
4
3
Верхньотокмацька ЗОШ І-ІІІ ступенів
3
4
Владівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
2
5
Новоказанкуватський НВК
7
6
Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів
6
7
Просторівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
5
8
Чернігівська СШ «Надія»
1
9
Чернігівська ЗОШ
І-ІІІ ст.
1
10
КЗ «Чернігівська ЗОШ-інтернат»
5
      

  



     

    Переможці та призери Фестивалю у двох групах нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації.









Немає коментарів:

Дописати коментар