вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Змагалися козачата…

 Ви школярі – нащадки козацької слави !
 Ви – юне українське козацьке братство!
 Ви сильні, спритні, витривалі, сміливі,
 Ви – майбутнє запорізьке славне козацтво!
                 
        Саме під такий девіз проводився фізкультурно-патріотичний фестиваль школярів району «Козацький гарт», який відбувся 19 жовтня на базі Чернігівської ДЮСШ.  Районний етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю «Козацький гарт» мав на меті формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров’я учнівської молоді, поліпшення національно-патріотичного виховання дітей, відродження козацько-національних традицій та культурної спадщини українського народу. На Фестиваль прибули команди з 13 шкіл району. До складу команд ввійшли по 12 учасників 5-10 класів, для шкіл І-ІІ ступенів з 5-9 класів. Програма цікавих змагань Фестивалю складалася з таких видів: човниковий біг - 4 х 9 м (хлопці, дівчата); стрибок у довжину з місця (хлопці, дівчата); стрибки через скакалку протягом 30 сек. (дівчата); перетягування каната (хлопці); багатоетапна козацька естафета. 
          Глядачі і вболівальники  з трепетом спостерігали за спритністю, витривалістю, силою, швидкістю юних козачат, адже Фестиваль присвячений Дню Українського козацтва та Дню Захисника України. 
          Командні місця визначалися у двох групах: окремо загальноосвітні навчальні заклади І-ІІ (з командами малокомплектних ЗНЗ І-ІІІ ст.) та І-ІІІ ступенів.  У цікавій та результативній спортивній боротьбі у  командному заліку Фестивалю перемогу здобули юні козачата Новополтавської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Хмельницького НВК. «Срібна» сходинка дісталася командам з Чернігівської спеціалізованої школи «Надія» та Чернігівської ЗОШ І-ІІ ступенів, а «бронзі» раділи козачата Верхньотокмацької ЗОШ І-ІІІ ступенів та Стульневського НВК. Переможці та призери Фестивалю нагороджені дипломами відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.  А переможці-новополтавці ще отримали перехідний приз-кубок «Козацьку булаву»


Немає коментарів:

Дописати коментар