середу, 2 грудня 2015 р.

Як наша учнівська молодь зіграла у шахи та шашки…

У загальноосвітніх навчальних закладах ці види спорту на уроках фізичної культури не вивчають, їх нема у програмі Олімпійських ігор, але в шахи та шашки грають у кожній школі та майже у кожній сім’ї. Саме з метою активізації спортивно-масової роботи, патріотичного виховання, формування здорового способу життя, розвитку логічного мислення, волі до перемоги шкільної молоді, удосконалення навичок гри у шахи і шашки проведено районні змагання серед школярів з цих інтелектуально-спортивних видів. Чернігівська спеціалізована школа «Надія» гостинно прийняла до 100 учасників районного чемпіонату з усіх загальноосвітніх навчальних закладів. Дуже радісно і приємно, що у нелегкий фінансовий час для навчальних закладів, адміністрації та вчителі шкіл, за підтримки батьків і громадськості винайшли можливість і направили юних спортсменів на інтелектуальні змагання.
Якщо на інших чемпіонатах учасників спортивної боротьби гучно підтримують вболівальники, то на цих змаганнях була неймовірна тиша, адже гравці продумують різні ходи і комбінації. У інтелектуальній напруженій боротьбі чемпіонами та призерами стали команди (підсумки змагань підведено у двох групах: серед шкіл І-ІІ ступенів та І-ІІІ ступенів)

Шашки:
       І місце – команди Новополтавської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Новомихайлівського НВК, а у особистому заліку чемпіонами стали Кузьменко Наталія, учениця Стульневського НВК, Одинець Анастасія з Новомихайлівського НВК, Пелих Богдан з Довгинського НВК та трьохразовий чемпіон Сокрута Олег, учень Новополтавської ЗОШ І-ІІІ ст.
       ІІ місце – команди Новоказанкуватського НВК та Довгинського НВК,  в особистому заліку – Гузєєва Дарина, учениця Новополтавської ЗОШ І-ІІІ ст., Клочко Ольга з Хмельницького НВК, Курцев Андрій з Новоказанкуватського НВК та Мерзляк Артем, учень Новомихайлівського НВК.
       ІІІ місце – команди Чернігівської спеціалізованої школи «Надія» та Хмельницького НВК. В особистому заліку – Наріжна Анастасія та Дубовик Вадим з Владівської ЗОШ І-ІІІ ст., Куц Ксенія та Радюк Юрій з  Чернігівської ЗОШ І-ІІ ст.
  
Шахи:
       І місце – команди Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Довгинського навчально-виховного комплексу, а в особистому заліку перемогу здобула тогорічна чемпіонка Лихоненко Надія і Житарюк Олександр, учні Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст., а також Діденко Анастасія і Тарасенко Сергій з Довгинського НВК.
       ІІ місце – команди Богданівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Новомихайлівського НВК.  В особистому заліку розділили «срібло» Солод Анастасія, учениця Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ст., Корольов Владислав з Владівської ЗОШ І-ІІІ ст. та  Козакевич Таїсія і Харенко Валентин, учні Новомихайлівського НВК,  
       ІІІ місце – команди Владівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Хмельницького НВК, а «бронзові» нагороди в особистому заліку розділили – Куріпка Ліна з Новоказанкуватського НВК, Сивак Анастасія з Хмельницького НВК, Гончаров Андрій з Новополтавської ЗОШ І-ІІІ ст., Воронін Дмитро з Просторівської ЗОШ І-ІІІ ст., Швець Віталій з Панфілівського НВК та Нестеренко Ігор, учень Чернігівської ЗОШ І-ІІ ст.
          Учасники змагань нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації за призові  місця в особистому та командному заліку. 

Немає коментарів:

Дописати коментар